YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

11 December 2012

dua belas haribulan dua belas dua ribu dua belas

Asalammualaikum and Good night everyone
Lol ,awat title blog Aku malam ni panjang sangat and awat lawa sangat kalau disebut oleh manusia-manusia yang sedang bertweet ,berupdate status di facebook about this title .Bagi Aku memang date 12.12.12 lawa and sedap bila menyebut Haha ( dah macam number apa tah ) Hahaha .Okay memang tarikh macam ni la remaja-remaji sekarang nak yang bermakna bagi date tersebut ,Tetapi janganlah terlampau taksub sangat about this date .Jangan terpengaruh dengan this date ,And anda jangan terpedaya atau lalai with this date .
Pada tarikh ini juga ramai manusia-manusia mengadakan kenduri kahwin ,Tunang ,Nikah and remaja-remaji sekarang nak bercouple pada tarikh ini .Lol .Bukan tak bagi but jangan terlampau taksub je pada tarikh tersebut .
Bagaimanapun ,kombinasi tarikh ini adalah sangat istimewa ,Kerana Aku dan mereka-mereka semua tidak akan menemuinya lagi seumur hidup kita ,hanya sekali .Conclusionya , semua tarikh itu adalah sama sahaja. Manusia perlu diingatkan , tidak ada tarikh yang baik atau tarikh yang kurang baik bagi manusia ciptaan Allah melainkan manusia itu sendiri yang melakukan kerosakan ke atas dirinya sendiri atau ke atas orang lain .
Berpada-padalah dalam menyambut ketibaan tarikh ini agar iman tidak rosak, akidah tidak tergelincir dan tarikh yang dianggap keramat ini seharusnya menjadi penggerak ke arah pembinaan insan kamil yang mampu meneruskan hidup di landasan taqwa dalam mencari keredhaan Allah SWT .
Aku tengok sampai trending lah tarikh ni dekat twitter .Fuyoooo .Hahaha Lol .Moral of the story tarikh dan hari kita di calendar semuanya bermakna buat Aku dan kamu-kamu semua ye .Hehe .Cuma atas kita je .I am sorry if any do you all feel to what to . ( Oh my English Hehe ) So ,renung-renungkan dan selamat malam .Lol Hahaha

Xoxo : H 

                                      Happy 12.12.12
                                      #121212VIday

10 December 2012

Uranus and Neptune classmates ( #1 )

Asalammualaikum and Good night everybodayyyy 
Hehe .Aku bermonolog dalaman seketika "nak update blog ke tak ,nak ke tak ,nak ke tak ? "Tiba-tiba dalam hati Aku merindui classmates perempuan five neptune ,tapi apa kan daya kami semua berada jauh di perantauan ( Ayat tak nak kalah macam Aku duduk overseas Hahahha ) sebenarnya sekitar saujana utama je .Dan hati tergerak update je la blog Farah ,So Aku pun update blog dengan tajuk di atas 'Uranus and Neptune classmate .Hahaha 
Seriously ,kasar-kasar Aku dalam kelas ,Aku amat merindui mereka-mereka ini semua .Walaupun kadang-kadang di dalam kelas mahupun di luar nak tegur dengan tak nak tegur sama banyak .Hahaha ( Biasalah Aku #Pemalu sikit ) Lol .Kenapa Aku tak rindu dekat lelaki-lelaki yang ada kalanya poyossss ,and adakalanya boleh dijadikan boyfriend Lol and lastly adakala Aku boleh buat hamba habdi Hahah .Takada la .Aku sekadar ingin membuat Lawak Blog .Hahaha .Okay back to the topic Ha kenapa Aku tak rindu lelaki-lelaki ? Yes ,Aku memang tak rindu pun mereka-mereka tu semua .Haha Takada la mesti la gua rindu sama lu orang .Conclusionya ,Aku memang rindu semua perempuan-perempuan and lelaki-lelaki di dalam kelas five neptune .I really Miss you .Kalau AKu tengok dekat facebook ( group sastera ) ,Twitter memang kawan-kawan yang lain pun rindu juga kawan-kawan yang lain .Lol macam mana tu . 
Okay ni buktinya :

Bahagia kejap tengok tl eventhough hatiku patah seribuu. Tq 5 Neptuners :’) From Jaja ( Tweet ) 

aq lg r rndu korg.... from Syu ( facebook : Group sastera )

assalamualaikum semuaa! Korang! Seriously aku rindu korang semua! Lg lg rindu nak lepak sama sama dlm kelas 5neptune doh! Mamat,akram,tira,syu,jaja,roy,awe,asy,daus,aniq,asya,atin,cikin,nad, dan lainlain. Jangan lupa aku taukk! Apa apa pun korang salah satu kenangan terindah aku :') From nadiah roslan ( facebook :Group sastera )

rinduuuu korang semua :) from Zai ( facebook :Group sastera )

i miss 5neptune from Mat ( facebook : group sastera )

See ,Bertapa sayangnya five neptune class sesama kawan-kawan ,So moral of the story sayangilah kawan anda selagi mereka hidup di bumi Allah Swt .
Hahah ,Kalau nak diceritakan lagi five neptune ni memang satu blog .Walaubagaimanapun .Aku tetap nak update about classmates .( Kau apa kisah ) Lol #Tiba-tiba .Remaja-remaji zaman sekarang memang suka guna Hashtag ke ha ? Haha

Okay bye Five neptune classmate .Take care .Xoxo :H Hahaha